top of page

Característiques del Hubs

Interfície de l’usuari


  • Convidar: obre un quadre de diàleg amb informació sobre com compartir la sala amb els amics. Trobareu més informació al “Menú Convida” de la secció “Menús” d’aquest capítol.

  • Silenciar: activa/desactiva el micròfon.

  • Compartir: us permet compartir l'escriptori, la càmera web o la càmera del telèfon amb els membres de la sala. Els mitjans compartits apareixeran com un vídeo a la sala. Feu clic de nou en aquest botó o utilitzeu el menú d'objectes per eliminar-ho.

  • Importar: obre una eina de cerca per trobar contingut multimèdia que pots portar a la sala. Seleccioneu entre models 3D, escenes, avatars i gifs, o proporcioneu un URL o fitxer per a una imatge, vídeo, model o escena. També podeu col·locar:


  • Bolígraf: et permet fer dibuixos en 3D. Podeu canviar la mida i el color del llapis, desfer dibuixos i generar models 3D a partir del vostre dibuix (més informació al “Menú de dibuixos” de la secció “Menús”).

  • Càmera: crea un objecte de càmera que pot fer fotos i vídeos de l'habitació i després afegir-los a l'habitació com a objectes. Quan feu una foto o un vídeo, també apareix un enllaç al xat de la sala. Feu clic de nou al botó de la càmera per eliminar l'objecte de la càmera.


  • Reaccionar: obre un menú on pots seleccionar un “emoji” que apareixerà a la sala.

  • Xat: us permet comunicar-vos mitjançant el xat de text, crear objectes o introduir ordres. Les ordres inclouen: (*comentar si cal afegir les ordres o no*)

  • Sortir: Surt de l'habitació actual on et trobes

  • Més: obre un tauler per mostrar ordres addicionals disponibles. Des d'aquest menú, podeu modificar una habitació com a preferida, modificar les vostres preferències d'usuari, accedir a l'ajuda i altres configuracions. Si sou el propietari de la sala, aquest menú també inclourà la configuració relacionada amb els permisos de la sala i l'escena actual.

  • Objectes: mostra una llista dels elements multimèdia que hi ha a la sala. Feu clic als objectes de la llista per obtenir més informació.

  • Persones: mostra informació sobre les persones de la sala i del vestíbul. Mostra el nombre de membres de la sala, els seus noms i el tipus de dispositiu. També podeu accedir als controls d'usuari avançats des d'aquesta llista.


Menús


Els objectes de la sala i els avatars tenen els seus propis menús. Per veure’ls als ordinadors d'escriptori, passeu el cursor sobre l'objecte i premeu la barra espaiadora.


Menú d’objectes


  1. Fixar: fa que l'objecte es quedi a l'habitació quan marxes. Per defecte, els objectes desapareixen quan surten els seus creadors.

  2. Enfocar: obre una vista enfocada de l'objecte. Aquest element del menú està present per als objectes multimèdia.

  3. Redimensionar: redimensiona l'objecte.

  4. Obre l'enllaç: obre l'URL de l'objecte en una pestanya nova del navegador.

  5. Paperera: elimina l'objecte de l'escena.

  6. Gravetat: fa que l'objecte caigui a terra.

  7. Clonar: fa un duplicat de l'objecte.

  8. Girar: gira l'objecte.

  9. Ampliar: mostra una vista de l'objecte des d’una altra perspectiva. Aquest element del menú està present per als objectes multimèdia.

  10. Convertir en dibuix: torna a convertir l'objecte en dibuix. Aquest element del menú està present si l'objecte es va originar a partir d'un dibuix.


Menú d’avatars


  1. Volum: Canvia el volum de l'àudio de l'usuari (no afecta el volum dels altres a l'habitació).

  2. Amagar: us amaga l'avatar i l'àudio d'un usuari. Això només s'aplica a la sessió actual: si surts i tornes a entrar a la sala, els tornaràs a veure. Els altres membres de la sala encara poden veure i escoltar l'usuari.

  3. Silenciar: silencia el micròfon de l'usuari perquè ja no sigui escoltat per ningú de la sala (només moderadors).

  4. Expulsar: expulsa temporalment a un usuari de la sala (només moderadors).


Menú de càmera


  1. Foto: Pren una imatge fixa i l'afegeix a l'habitació com a objecte.

  2. Vídeo: grava un vídeo i després l'afegeix a l'habitació com a objecte. Utilitzeu les fletxes per ajustar la durada de la gravació. Tingueu en compte que les gravacions de vídeo es desen temporalment a l'emmagatzematge del navegador; una gravació en curs es pot perdre si el navegador es queda sense espai. Si voleu gravar un esdeveniment, us recomanem que feu servir una eina de gravació de pantalla pròpia.

  3. Silenciar vídeo: controla si l'àudio s'inclou al vídeo.

  4. Centrar: reorienta la càmera per mirar-te de cara.

  5. Paperera: elimina la càmera de l'escena.

  6. Girar: gira la càmera.

  7. Enfocar: reorienta la càmera per mirar l'objecte o l'usuari.

  8. Seguir: fa que la càmera giri per seguir l'objecte o l'usuari.


Menú de dibuixos

  1. Crear: converteix el dibuix en un objecte 3D.

  2. Desfer: elimina l'últim traç.

  3. Paperera: Elimina el dibuix de l'escena.



Controls de vídeo


Passeu el cursor sobre un vídeo per mostrar-ne els controls.

  1. Captura de pantalla: fa una captura de pantalla del vídeo i després l'afegeix a l'habitació com a objecte.

  2. Volum: Canvia el volum de la reproducció d'àudio (no afecta el volum dels altres a l'habitació).

  3. Reproducció/pausa: reprodueix/pausa el vídeo.

  4. Controls de temps: salta cap endavant/enrere al vídeo.


Generadors d’emojis


Es mostra un menú de generadors d'emojis quan mostreu menús d'objectes o avatars.

El menú d'emojis us permet generar un emoji agafable que emet partícules quan se sacseja. L'emoji s'elimina uns segons després de deixar-lo anar.


Menú convida


El botó "Convidar" obre un diàleg amb la informació que necessiteu per compartir la sala amb altres persones, perquè puguin unir-se a la sala.


Podeu copiar o compartir l'URL de hub.link o utilitzar el codi numèric per compartir un enllaç verbalment. Tingueu en compte que els codis numèrics caduquen després de 72 hores.


El codi HTML iframe (que es mostra si teniu permisos de sala) us permet inserir la sala en una pàgina web.


Recent Posts

See All

Resolució de problemes

Encallat a la pantalla de càrrega Les sales poden tenir models 3D complexos o objectes que poden augmentar el temps de càrrega, especialment en dispositius menys potents (és a dir, telèfons mòbils o a

Configuració de l’usuari

Canviar el nom i l’avatar La primera vegada que entreu a una sala de Hubs triareu un nom i un avatar. Podeu canviar-los en qualsevol moment fent clic al menú "Persones" a l'extrem superior esquerre de

Compartir enllaços d’avatars de manera privada

Tens una sala del CatVers on vols que avatars específics estiguin disponibles per a persones específiques però no per a altres? Per exemple, una sala on l'intèrpret té un avatar exclusiu o els moderad

bottom of page