top of page

Primeres passes: Hubs, l’entorn virtual

Updated: May 20, 2022

En aquest capítol us mostrarem els conceptes bàsics del CatVers! Per començar, entreu al nostre Discord i enregistreu-vos. És important familiaritzar-se amb aquesta plataforma perquè serà el mitjà a través del qual mantindrem el contacte entre usuaris i adminsitradors. A més, també serà l’eina a través de la qual podreu gestionar les vostres sales. Per poder procedir, haureu de seguir les instruccions que trobareu en entrar, així com confirmar la política de privacitat o la guia ètica d’ús del CatVers. Un cop fet, entreu a l’adreça “catvers.land” i creeu la vostra pròpia sala fent clic a "Crear una sala".




Entrar a una sala


En aquest punt us trobareu al vestíbul de la sala. Des d'aquí, podeu veure i escoltar el que passa a l'habitació, i només podeu interactuar amb altres persones mitjançant el xat de text. Entrar a la sala pot ser una mica diferent segons el tipus de dispositiu que utilitzeu.


  • En un ordinador de sobretaula?

Feu clic a "Entra a l'habitació" i seguiu les instruccions per seleccionar un nom/avatar i activar el micròfon.


  • Amb un dispositiu de realitat virtual o un dispositiu mòbil?


Fes una ullada a les instruccions del capítol “2. Documentació del Hubs”.


Explora l’espai


Intenteu explorar el vostre nou espai. Amb un ordinador d'escriptori o portàtil, utilitzeu el vostre WASD o les tecles de fletxa per moure-us. També podeu prémer el botó dret del ratolí per teleportar-vos a una ubicació diferent. Roteu la vista amb les tecles Q i E, o manteniu premut el botó esquerre del ratolí i arrossegueu.


Interfície de l’usuari


Preneu-vos un moment per donar una ullada a la interfície d'usuari. Pots silenciar el micròfon, fer fotos, compartir la pantalla, crear objectes i molt més. Presentarem els conceptes bàsics d'alguns d'aquests controls en aquest capítol, però trobareu informació més detallada a la secció “2.b. Característiques del Hubs”.


Importar arxius


Al Hubs podeu importar models 3D, imatges, vídeos i PDFs de diferents plataformes d’internet, incloses SketchFab, Google Poly, SoundCloud, Vimeo, Twitch, Crunchyroll i molts més.


Proveu de cercar contingut al navegador multimèdia (el botó de la vareta màgica a la part superior de la pantalla). També podeu afegir contingut multimèdia arrossegant i deixant anar un fitxer a la sala, o copiant (ctrl+c o cmd+c) un URL i després enganxant-lo a la sala (ctrl+v o cmd+v).



Menú dels objectes


Trobareu controls addicionals per a objectes, vídeos i dibuixos als seus respectius menús d'objectes. Per mostrar aquests controls, passeu el cursor per sobre de l'objecte i premeu la barra espaiadora o la tecla de tabulació de l'escriptori.


Menú dels avatars


Amb els avatars, podreu obrir un menú de controls igual que amb els objectes. Això us permet controlar el seu volum o amagar-los de la vostra vista. Si sou els propietaris o moderadors de la sala, tindreu permisos addicionals, com ara poder silenciar el micròfon de l'usuari o expulsar-lo temporalment de la sala.


Canviar l’escena


Podeu canviar l'escena per adaptar-lo al que vosaltres necessiteu. Hi ha molts entorns per triar a la nostra base de dades d'escenes, o podeu crear els vostres propis mons personalitzats mitjançant el nostre editor d'escenes Spoke. Exploreu el navegador d'escenes obrint el menú desplegable i seleccionant “Tria una escena”.


Tingueu en compte que només els moderadors de la sala poden canviar l'escena i, evidentment, us haureu d’haver enregistrat prèviament a través del Discord. No cal iniciar sessió per utilitzar Hubs, però fer-ho ofereix avantatges com ara poder desar les sales preferides i penjar avatars personalitzats.



Convida amics


El teu nou espai és privat i ningú més no es pot unir fins que no els convidis. Quan tingueu tot a unt per convidar altres persones, feu clic al botó "Compartir" a la part superior de la pantalla. Copia l'URL de la sala o el codi d'enllaç breu i envia'l als teus amics.






Recent Posts

See All

Avatars personalitzats

Al Hubs podeu triar com voleu representar-vos. Seleccioneu entre qualsevol dels avatars destacats o els més nous, o creeu el vostre! Depenent de com t'agradaria participar en el procés de creació de l

Primeres passes: Spoke, l’editor del CatVers

Si el que voleu és crear mons de realitat virtual personalitzats, el Spoke és l’eina integrada al CatVers per a fer-ho! El Spoke és un editor d'escenes 3D en línia. Amb Spoke, podeu crear entorns amb

Benvinguts al CatVers

El CatVers és una plataforma de col·laboració virtual que s'executa al vostre navegador. Amb ell, podeu crear els vostres propis espais en 3D amb un sol clic. Convida altres persones a unir-se mitjanç

bottom of page